當前位置:
網站首頁
>
題庫
>
Modern life is impossible without traveling
題目

Modern life is impossible without traveling. The fastest way of traveling is by plane. With a modern plane you can travel to lots of places in one day.

Traveling by train is slower than by plane. But you can see beautiful countryside when you are traveling by train. Modern trains give comfortable seats and dining cars.

They

make the journey(旅途) interesting.

Some people like to travel by sea. There are large liners and river boats. You can visit many other countries and different parts of your country on them. Ships are not so fast as trains or planes, but traveling by sea is a very nice way to spend a holiday.

Many people like to travel by car. You can make your plan. You can travel three or four hundred miles or only fifty or one hundred miles a day, just as you like. You can stop whenever you wish to see something interesting. If you find a good place to have meals you can stop, too. That is why traveling by car is popular, while people usually take a train or a plane when they travel on business.

小題1:The fastest way of traveling is ________from this passage.

A.by trainB.by seaC.by planeD.by car

小題2:The advantage(優點) of traveling by train is that _________.

A.you can see the countrysideB.it is faster than traveling by ship

C.you can get to a place which it took years to get to beforeD.it is cheap

小題3:The underlined word “

They

” in the passage means _________.

A.modern trains in the countryB.comfortable seats and dining cars

C.people who travel by trainD.the slower ways of traveling

小題4: People would like to go picnic with their family by _________.

A.carB.planeC.trainD.ship

小題5:The best way for business should be _________in the passage.

A.planesB.carsC.trains and planesD.ships

可圈可點用戶
2021-03-23 12:55
優質解答

答案

小題1:C

小題2:A

小題3:B

小題4:A

小題5:C

解析

試題分析:短文大意:現代生活沒有旅行是不可能的。最快的旅行方式是乘飛機。乘火車旅行比乘飛機要慢。但當你乘火車旅行時你可以看到美麗的鄉村。有些人則喜歡海上旅行。許多人則喜歡乘汽車旅行。

小題1:細節理解題。根據首段第二句The fastest way of traveling is by plane可知最快的旅行方式是乘飛機,所以選C。

小題2:細節理解題。根據第二段第二句But you can see beautiful countryside when you are traveling by train.可知選A。

小題3:細節理解題。根據上句Modern trains give comfortable seats and dining cars.可知they是指代comfortable seats and dining cars,所以選B。

小題4:細節理解題。所以選A。

小題5:細節理解題。根據最后一句That is why traveling by car is popular, while people usually take a train or a plane when they travel on business.可知選C。

知識點

日常生活類閱讀的定義

日常生活類閱讀:

日常生活這一話題主要涉及人們衣食住行等方面的活動。這一話題的選材主要針對人們日常的工作,生活以及學習情況。

做這一類題時,最主要的是要把握好人物的活動內容,時間和地點。

可圈可點用戶
2021-03-23 17:55
相關題庫
終身vip限時299
全站組卷·刷題終身免費使用
立即搶購
1111